Apel Brnabićki da se dok traje vanredno stanje uključi struja svima koji su "u mraku" 1Foto: Pixabay/Jarmoluk

Centar za zaštitu potrošača Forum uputio je otvoreno pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u kojem apeluje da se svim građanima kojima je obustavljeno snabdevanje električnom energijom odobri privremeno priključenje koje će trajati do okončanja vanrednog stanja. 

– Pre svega, moramo se složiti da građani koji žive bez električne energije, a posebno u vreme vanrednog stanja, spadaju u grupu ugroženih potrošača. A na teritoriji Nišavskog upravnog okruga, nekoliko hiljada domaćinstava već nekoliko godina živi bez električne energije. Razlozi za obustavu snabdevanja električnom energijom su različiti i uglavnom nezakoniti, zbog čega smo protiv EPS-a i pokrenuli više sudskih postupaka, koji su u toku, a već su donete  prvostpene presude ulavnom u korist potrošača- navodi se u otvorenom pismu premijerki.

Forum, čije je sedište inače u Nišu, u njemu apeluje i da se po okončanju vanrednog stanja pokrenu pojedinačni zakonom propisani postupci u kojima će se na osnovu zakona razrešiti ovakva situacija. Ovo udruženje potrošača je „spremno da sudeluje u ovim postupcima i da pun doprinos u pravednom razrešenju problema ovih potrošača“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari