APR: Koverte sa uplatnicama, koje građani primaju su komercijalna ponuda 1

Agencija za privredne registre (APR) ponovo je danas upozorila privredna društva i preduzetnike da uplatnice koje ovih dana dobijaju posredstvom pošte nemaju veze sa obavezom registracije i ne potiču iz te agencije već predstavljaju komercijalnu ponudu koju registrovani privredni subjekti ne moraju da prhvate.

Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, APR „ponavlja upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, a naročito onima tek osnovanim, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara, za ‘upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs’ ne potiču od Agencije, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije“, navedeno je u saopštenju.

Agencija objašnjava da se „postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u APR“.

Koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate, naglašava APR u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari