Asocijacija malinara nezadovoljna niskom cenom tog voća i preti da će blokirati otkupljivače 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da otkupljivači tog voća i dalje ucenjuju prodavce niskom cenom i da će, ako država to ne spreči, blokirati otkupna mesta.

On je za Betu rekao da komisija koja je formirana i u kojoj su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontroliše trgovinu malinama, ali da je cena i dalje niska i iznosi od 135 do 150 dinara za kilogram maline, a 35 dinara za kilogram kupine iako je proizvodnja tog voća značajno uništena i ponuda je mala.

„Maline je u ponudi malo i otkupljivači i to hoće za džabe“, rekao je Radović.

Dodao je da to udruženje traži da „država u što kraćem roku prekontroliše šta se dešava na tržitu maline i kupine kada je otkupna cena tako niska a u trgovinskoj kući Ideja pakovanje od 125 grama maline, uvezene iz Maroka prodaje se po 136 dinara“.

On je rekao da je „cena maline u Bosni veća nego u Srbiji i iznosi od 150 do 170 dinara za kilogram, a srpska malina je, ono što je posle nevremena ostalo, selektovana i u ponudi je rod dobrog kvaliteta“.

Radović je pozvao da se u rešavanje tog problema uključi Ministarstvo trgovine i predsednik države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari