Bivši radnici Zastava kamiona traže pomoć gradonačelnika Kragujevca 1

Bivši radnici kragujevačke fabrike „Zastava kamioni“ tražili su danas od gradonačelnika Radomira Nikolića da im pomogne da dobiju odgovor Ministarstva privrede na zahtev o isplati zarada.

Štrajkački odbor je u novembru prošle godine dostavio Ministarstvu privrede spisak potraživanja radnika, sa očekivanjem da se pronađe rešenje za isplatu zarada.

Bivši radnici su dobijali samo „prazna obećanja“ Ministarstva da će ih obavestiti o tome šta je Vlada odlučila o njihovom problemu.

U zahtevu koju su bivši radnici „Zastava kamiona“ u ponedeljak dostavili gradonačelniku Kragujevca ponovljeno je da se traži odgovor Ministarstva privede, zatim da gradonačelnik o njihovim zahtevima obavesti i premijerku Anu Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Oni od gradonačelnika Kragujevca očekuju da im odgovori najkasnije do petka, 28. februara.

Bivši radnici fabrike „Zastava kamioni“ u stečaju potražuju oko 200 miliona dinara za neisplaćene zarade. Ranije su se na predlog Ministarstva privrede odrekli kamata u vrednosti 100 miliona dinara, očekujuči brzog rešenje o isplati dužničkih zarada.

Oni smatraju da imaju pravo na naplatu dugovanja po Protokolu iz 2009. godine u kome se Vlada Srbije obavezala da izmiri sva dugovanja prema „Zastavinim“ radnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari