Bivši radnici Zastava kamioni biće primljeni u Predsedništvu Srbije u ponedeljak 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Član delegacije bivših radnika kompanije „Zastava kamioni“ Milojko Popović je izjavio je danas da će biti primljeni na razgovor u Predsedništvo Srbije, u ponedeljak, 31. maja.

On je rekao da delegacija insistirala da je primi predsednik Aleksandar Vučić, ali da im nije rečeno sa kim će razgovarati u ponedeljak.

Predstavnici 500 bivših radnika „Zastava kamiona“, koji su juče došli u Beograd sa namerom da ih primi predsednik Srbije, pa prenoćili u parku, obavešteni su oko 15 časova iz kabineta predsednika da je prvi slobodan termin za prijem, ponedeljak u 14 časova.

Bivši radnici „Zastava kamiona“ u stečaju traže rešenje za isplatu duga za zarade koji je nastao od 2014. do 2018. godine u iznosu od oko 187 miliona dinara bez kamate.

Iz Ministarstva privrede su im prošle godine predložili da im Grad Kragujevac ustupi svoja potraživanja na ime poreza na imovinu, odnosno hipoteke na dva objekta fabrike kako bi se namirile zarade.

Ovaj predlog medjutim nije prihvatio novi sastav Ministarstva privrede.

Radnici su napustili fabriku „Zastava kamioni“ pre stečaja kao tehnološki višak uz socijalni program, ali je ostao dug za plate u rasponu od 30.000 do milion i po dinara po radniku.

U stečajnom postupku je za 9. jun 2021. godine zakazana prodaja imovine „Zastava kamiona“.

Radnici se nalaze u trećem isplatnom redu i kažu da za njih ne ostaje ništa, jer obaveze iznose oko osam milijardi, a imovina fabrike je vredna od dve i po do tri milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari