Brnabić: Srbija prepoznata kao zemlja okrenuta budućnosti 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da je Srbija na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu prepoznata kao zemlja koja gleda u budućnost.

Ona je, u izjavi novinarima u Davosu, rekla da je na panelu koji je bio neformalni sastanak lidera na temu 4. industrijske revolucije i razvoja, „velika pažnja posvećena Srbiji“ i činjenici da je Svetski ekonomski forum odlučio da u njoj otvori prvi regionalni centar na svetu za 4. industrijsku revoluciju.

Drugi panel odnosio se na inovacije i oblast zaštite životne sredine na kojem je Brnabić, kako je navela, imala priliku da se upozna sa značajnim ljudima, ali i da im uputi poziv da dodju u Srbiju i da joj pomognu da nastavi da rešava problem životne sredine, njene zaštite i unapredjenja, navodi se u saopštenju Vlade.

Ona je navela da je jedan od načina da vlade utiču na zaštitu životne sredije uvodjenje elektronske uprave.

Brnabić je navela da je Srbija od početka 2017. do danas spasila 10.340 stabala od seče, zato što je štampala manje papira.

„Uštedeli smo oko 517 tona papira, zahvaljujući uvođenju elektronske uprave“, navela je Brnabić.

Brnabić, koja se nalazi na 50. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, srela se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom kompanije „Visa“ Rajanom Mekajnernijem i sa izvršnim direktorom „Google Jigsaw“ Džaredom Koenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari