Bugarska kompanija otvorila prodavnicu u Pirotu 1Foto: Z. Panić

Na ulazu u fabriku Kompanije „E Miroljo“ u Pirotu danas je svečano otvorena outlet prodavnica. U ovoj radnji prodavaće se proizvodi marke „Dika“ koji se šiju u ovoj kompaniji.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Eduardo Miroljo, vlasnik kompanije „E Miroljo“ i ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov, kao i predstavnici lokalne samouprave, javnih i preduzeća i privrednici.

-Danas smo  otvarili našu autlet prodavnicu kako bi naš brend predstavili javnosti ,ali i naše zaposlene. Praksa je pokazala da je dobro uspostaviti dobru saradnju sa zajednicom u kojoj radite. Upravo zato smo i organizovali današnje druženje,obilazak proizvodnih kapaciteta i  predstavljanje robne marke Dika – rekao je Eduardo Miroljo, vlasnik Kompanije „E Miroljo“.

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov je rekao da mu je drago da kompanija koja posluje u Bugarskoj širi svoje poslovanje i u Srbiji.

– Ovo je značajna investicija za Pirot i Dimitrovgrad gde ova kompanija ima fabrike. E Miroljo je jedna od najpoznatijih i najuvaženijih kompanija u Bugarskoj koja deluje u nekoliko oblasti. Drago mi je što sada poslovanje širi i u ovom pograničnom regionu Srbije i Bugarske. Uveren sam da će aktivnosti ove kompanije u Srbiji dati dobre rezultate. Ovo je primer mogućnosti investicija u Srbiji i primer da kompanija koja radi u Bugarskoj sada širi proizvodnju i ovde. Nekoliko bugarskih kompanija posluje i u okviru pirotske Slobodne zone- rekao je Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Srbiji.

Podsećamo da je firma „Miroljo d.o.o.“ iz Dimitrovgrada, krajem oktobra 2017. godine kupila pirotsku fabriku „AHA Mura Prvi maj“ u stečaju i  pocetkom januara 2018. godine počela  proizvodnju ženske konfekcije u ovoj fabrici .

U pirotskoj fabrici Kompanije „E Miroljo“ zaposleno je nekoliko stotina radnika tekstilne struke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari