CarGo: Biznis klasa od nove godine 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO

Kako je saopštio „CarGo“, Guberinić je na CEO samitu – skupu privrednih lidera regiona, rekao da je vrednost te investicije šest miliona evra. On je najavio da će se među 150 najnovijih arteona, camrija i jaguara, koji će biti deo biznis klase, naći i deset električnih automobila visoke kategorije. „Verujemo da tehnologije mogu da pomognu u uštedi energije i očuvanja našeg grada i zemlje.

Na tom polju već pravimo srednjoročne i dugoročne planove“, rekao je Guberinić i zahvalio partnerima iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Japana. „Za razliku od nekih donosioca odluka u Srbiji, našu ideju, viziju i potencijal prepoznale su najuglednije svetske kompanije – od Tojote, preko Folksvagena i Renoa, do Jaguara. Mi verujemo i da na ovaj način, saradnjom sa jednim od najvećih svetskih kompanija, omogućavamo i razvoj ljudskih resursa, koji predstavljaju osnov izgradnje jake privrede“, kazao je Guberinić.

Guberinić je zaključio da je četvrta industrijska revolucija zaista stigla, a da je „Kargo“ njen najbolji predstavnik u Srbiji.