CarGo: Novi taksi od novembra na ulicama (VIDEO) 1Foto: Lj. Bukvić (Arhiva)

Kompanija CarGo formiraće u novembru udruženje koje će se zvati „novi taksi“, najavio je jutros ispred Vlade Srbije Vuk Guberinić, direktor ove kompanije nakon što je pred zgradu u Nemanjinoj 11 došao fijakerom. On je rekao da im se posle njihove najave od pre nekoliko dana da taksistima nude posao i platu od 150.000 dinara javilo stotinak taksista koji žele da rade.

– Pomoći ćemo im da naprave udruženje, napravićemo im aplikaciju i garantovati zaradu. Ako pošteno rade moći će da zarade onoliko koliko smo rekli – rekao je Guberinić.

On je u nekoliko navrata pomenuo kako CarGo radi sve u skladu sa zakonima Srbije.

– Nećemo da budemo deo politizacije, sve vreme radimo u skladu sa svim zakonima. Ne moramo nigde da se registrujemo ili da tražimo dozvolu da napravimo aplikaciju – napominje Guberinić.

CarGo: Novi taksi od novembra na ulicama (VIDEO) 2
Foto: Lj. Bukvić

On je kritikovao Zakon o javnom prevozu putnika, rekavši da je on donet na brzinu, te da „ograničava svaki vid konkurencije jer ne prepoznaje nijedan alternativni vid prevoza“.

– Ministarka Zorana Mihajlović kaže da kršimo zakon, ali za to ne iznosi dokaze. Mi naš posao savesno obavljamo već četiri godine, naša aplikacija je jedinstvena i to je ono što smeta taksi kartelima – rekao je Guberinić, koji je nakon uvodnog obraćanja a pre nego što će mu novinari postaviti pitanja ušao u zgradu Vlade da preda kovertu namenjenu Zorani Mihajlović.

– Ministarki smo doneli na poklon jednu kovertu, ali ne onu na koju je navikla, već se u njoj nalazi Forbs magazin, i u njemu lista na kojoj se našao startap iz Srbije – CarGo. Ta lista je značajnija od svih ministarkinih Duing biznis lista – rekao je Vuk Guberinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari