CarGo: Novi taksi od novembra na ulicama (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Pa što fijakerom kada ste mogli da naručite taksi pomoću jedne od aplikacija Pink, Naxis, Yandex.. nego mučite jadne životinje. A po kom zakonu je moguće da firma registrovana kao DOO javno emituje akcije, kao što to čine akcionarska društva u vrednosti od 200.000€ po akciji?

    1. Xexexexxeex,ja taksi telefonom ne mogu da dobijem,a o aplikaciji necu ni da pricam…

  2. Recimo da kazemo da svako ko zeli da vozi u BG u javnom transportu ne bitno auto, kombi ili autobus, mora da ima uredjaj kao sto je bus plus validator. Znaci moguce placanje prepaid karticom, obicnom karticom, telefonom itd. Uredjaj meri daljinu puta preko GPS, i obzirom da se radi o jednosmernom signalu nije bitno da li je u mrezi ili nije. Iz kretanja vozila se vidi koliko radnih sati prevoznik vozi i da li je ispunio dnevni minimum vremena i kvaliteta rada. Pa recimo da vidimo koliko njih radi po kisi, da li biraju voznje samo po centru ili ravnopravno usluzuje sve gradjane pa ako ne izgube dozvolu za rad. Tehnologija i a vecina dostupnih aplikacija vec nudi sve ove usluge, treba postaviti hardware i otvoriti tender za kupovinu software. Ali ne ovde bi svi da rade koliko hoce, kvalitet vozila se steluje, taksimetri su varaju na sve moguce nacine, blamiramo se sa onim kuponima na aerodromu i slicno. Ovo je samo sukob dve ekipe u vlasti, a mi ostali trpimo svaki dan.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.