CarGo umesto protesta predao zahtev za 1.200 taksi dozvola 1Foto: CarGo Technologies

CarGo je danas saopštio da je umesto najavljenih kontra protesta predao zahtev za izdavanje 1.200 taksi dozvola u Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda.

Taksi udruženja su proteklih dana zatražili poskupljenje usluge i gašenje CarGo platforme i zapretili zatvaranjem ulica, posle čega je CarGo najavio organizovanje kontra protesta.

Kako je navedeno, CarGo je zahtev za dobijanje taksi dozvola predao po osnovu kupovine taksi privrednog društva, koje posluje na tržištu od 1994. godine.

Iz CarGo su rekli da je kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan od najboljih načina da se celokupna situacija reši na miran način.

„Taksisti, njihove javne i tajne vođe, zahtevaju da se registrujemo, međutim dozvole ne daju. Kažu registrujte se, a nijednoj kompaniji ne daju taksi dozvole. Po najnovijoj, zvaničnoj, studiji Beogradu nedostaje 1.700 taksi vozila. CarGo je danas iskazao spremnost da se registruje i reši ovaj problem“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je to potpuno ispravan i legitiman zahtev i da se nadaju da će odgovor nadležnih biti legalan i „u skladu sa onim što poručuju“.

CarGo je zahvalio manastiru Hilandar čija je podrška, kako je navedeno, jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa u rešavaju spora sa taksi udruženjima.

„Hrišćanski je ‘ako te ko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi’. Zato se nadamo da će razum preovladati i da ćemo dobiti rešenje u interesu svih građana Beograda. Upravo iz tog razloga nismo izašli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu“, ističe se saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari