Čuvajte zdravlje radnika tokom vrućina 1

Budući da je građevinska sezona u punom jeku, apelujemo na građevinske i putarske firme, kao i na sva javna preduzeća, da u uslovima velikih vrućina obrate posebnu pažnju na poštovanje mera bezbednosti na radu.

Zbog većeg rizika od povreda na radu, kao i saobraćajnih nezgoda ovo je upozorenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poslodavce.

– Dok traju visoke dnevne temperature, poslodavci i radnici se moraju strogo pridržavati propisa u vezi sa korišćenjem zaštitne opreme i pravljenjem pauza u najtoplijem delu dana, kako se zdravlje i život hiljada zaposlenih koji rade na otvorenom ne bi doveli u opasnost. Takođe apelujemo na dodatan oprez u saobraćaju, poštovanje svih saobraćajnih propisa, kao i preporuka za vožnju u uslovima visokih temperatura – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da prilikom visokih temperatura slabi pažnja vozača i smanjuje se brzina reakcije, a u saobraćaju i trenutak nepažnje može dovesti do nezgode i tragičnih posledica. Zbog toga je neophodno da vozači strogo poštuju ograničenje brzine i saobraćajnu signalizaciju, izbegavaju dugotrajnu vožnju u najtoplijim časovima i prave češće pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari