Direktorka Fijata u Kragujevcu u samom vrhu Stelantisa 1Foto: Fonet/ Dragan Antonić

Generalna menadžerka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti, koja je je na čelu FCA Srbija od marta 2014, imenovana je za člana petočlane grupe najbližih saradnika glavnog izvršnog direktora grupacije Stelantis Karlosa Tavaresa.

Verneti je u tom timu u kojem je i izvršni direktor dosadašnje grupacije Fijat Krajsler automobili Majkl Menli, imenovana za direktorku Stelantisa za korporativne globalne kancelarije.

Sa te funkcije će se, prema tumačenju naših sagovornika bliskih Fijatovoj administraciji u Torinu, baviti svim pitanjima bitnim za proizvodnju, poslovanje i razvoj novoformirane kompanije, od čega bi i fabrika u Kragujevcu na čijem je ona čelu, takođe mogla imati koristi.

Uspon Vernetijeve u Fijatu vezuje se, ističu naši sagovornici, za činjenicu da je, zajedno sa nekadašnjim izvršnim direktorom Fijata za EMEA region, Alfredom Altavilom, uspela da izdejstvuje da Dženeral Motors italijanskom proizvođaču automobila vrati nekoliko milijardi evra iz dogovorenog, i zbog  odustajanja DŽM-a, nikad realizovanog posla.

Kako god, imenovanje Silvije Verneti u petočlani tim najbližih saradnika glavnog izvršnog direktora Stelantisa, Karlosa Tavaresa, veliko je priznanje za nju samu, dok u kragujevačkom Fijat Krajsleru i stručnoj javnosti žele da veruju da njeno avanzovanje može da obezbedi dodatnu prednost kragujevačkoj fabrici u razvojnim planovima Stelantisa, za koje će Verneti, pored ostalog, biti nadležna.

Naši sagovornici tvrde da je Verneti, uprkos velikim obavezama koje je imala u poslovima vezanim za razvoj poslovanja FCA u regionu, bila vrlo aktivna i na funkciji generalne direktorke fabrike automobila u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari