Direktorka Instituta za ratarstvo podnela ostavku 1Foto: Privatna arhiva

Direktorka Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Svetlana Balešević Tubić podnela je prošle nedelje ostavku na tu funkciju a u petak je Upravni odbor te ustanove Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prosledio predlog da se na njeno mesto za vršioca dužnosti imenuje Jegor Miladinović, saznaje Danas.

Miladinović je potvrdio tu informaciju ali nije želeo da ulazi u razloge ostavke svoje prethodnice.

On je najavio da će mu prva obaveza biti da utvrdi šta je do sada urađeno, da se upozna sa dokumentima, pravilnicima, Statutom institucije a tek potom odlučiti o narednim potezima.

„Ništa neću raditi ishitreno“, kaže Miladinović koji na Institutu radi oko tri decenije.

Podsetimo, Institut za ratarstvo i povrtarstvo dospeo je u javnost nakon što je se jedan od zaposlenih, viši naučni saradnik Živko Ćurčić obratio Danasu tvrdnjom da mu direktorka uskraćuje pravo da konkuriše svojim projektima kod državnog Fonda za nauku, sa čim su se suočili i neki drugi naučnici te ustanove.

Ćurčić je rekao i da je ugašena linija istraživanja šećerne repe, u kojoj je on prvi u svetu otkrio uzrok truljenja korena te biljke i želeo da nastavi istraživanje, a umesto toga se otvorilo odeljenje za biljke kojih ili nema na našim prostorima ili se gaje na minornim površinama, kao i da je naloženo demontiranje i sečenje vredne opreme iz laboratorije za repu.

Nakon pisanja Danasa Ćurčiću je uručen otkaz, zbog čega je on podneo tužbu.

Da li je pisanje medija bio razlog ostavke direktorke nismo saznali jer se juče ni ona, niti osoba zadužena za medije nisu javljali na mobilni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari