DJB: Rekvizite za bazen „Timok održavanje“ kupilo od firme čiji je direktor organizator karavana City games u Zaječaru 1Foto: Glas Zajecara / facebook.com

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar, obavestio je građane Zaječara o ugovoru koji je JKP „Timok-održavanje“ sklopilo sa firmom Adria Events Doo u iznosu od 1.086.332 dinara za kupovinu sportskih rekvizita za sportove na vodi.

Rekviziti su plutajući teren dimenzija 1500x700x30 cm, dva plutajuća koša, plutajuća mreža za odbojku i 2 plutajuća golića, kažu u saopštenju iz DJB Zaječar, prenosi Glas Zaječara.

Rekvizite za gradski bazen Timok održavanje kupilo je od firme čiji je direktor istovremeno autor i organizator karavana City Games koji će se 7. jula održati u Zaječaru.

„Sportski rekviziti ovih karakteristika mogu se naći po višestruko nižim cenama na tržištu, zato Gradski odbor „Dosta je bilo“Zaječar postavlja pitanje direktoru JKP „Timok održavanje“ da li je kupovina sportskih rekvizita preko agencije organizatora bila uslov za održavanje City Games na zaječarskom bazenu i zašto jeste“?– pitaju iz DJB Zaječar.

Kojom poslovnom logikom se menadžment rukovodio , ako je kao prihod od ukupne prodaje karata za sve objekte kojima gazduje za 2019 predvideo 100.000 dinara, a samoza nabavku sporne opreme za bazen dao deset puta više!!??

„Timok održavanje je praktičan primer kako se iz budžeta izvlači i nesvrsishodno troši javni novac . Ovo preduzeće je u 2018 dobilo 16.700.000 dinara na ime subvencija i dotacija a za 2019 očekuje još dodatnih 5.000.000 dinara. Tako građani Zaječara umesto programa za svoje ekonomsko i socijalno osnaživanje, indirektno, preko gradskih subvencija, finansiraju ovo naprednjačko preduzeće iz koga se javni novac preko partijskih poslušnika sliva u SNS i stiže do Aleksandra Vučića, negovog brata i njihovih of-šor firmi“.- podsećaju iz pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru.

Iz pokreta „Dosta je bilo“ protive se ovakvim burazerskim dogovorima „ti meni-ja tebi“ kojima se čerupa budžet , osiromašuju građani, a pojedinci profitiraju.

Pokret DJB poziva nadležne organe da u skladu sa svojim ovlašćenima utvrde ko , kako i za čiji račun ovo preduzeće koje je u 2018 imalo neto dobit od svega 100.000 dinara uvlači u nabavke u kojima se roba i usluge višestruko preplaćuju!- stoji u saopštenju pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari