Đorđević sa direktorima PIO bivše SFRJ 1Foto: Ministarstvo rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorima fondova/zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje osnovanih na prostoru država bivše SFRJ na 10. sastanku, koji je ove godine održan u Beogradu.

Đorđević informisao je direktore o uvođenju penzionerskih kartica, planovima i prioritetima Ministarstva u narednom periodu i naglasio da je jedan od važnih projekata resora kojim on rukovodi i izrada socijalnih karata, a jedan od najvažnijih prioriteta Vlade digitalizacija i uvođenje e-uprave.

U državama nastalim na prostoru bivše SFRJ ima oko osam miliona korisnika penzija i oko 6,5 miliona osiguranika, a budžeti penzijskih fondova država regiona su u zbiru oko 15 milijardi evra. Srbija isplaćuje 46.097 korisnika penzija koji žive u nekoj od država nastalih na prostoru bivše SFRJ. Na susretu direktora fondova/zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje prisustvovali su direktori iz Slovenije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, a gosti na skupu bili su i direktori penzijskih zavoda Austrije, Nemačke i Mađarske, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari