Drobnjak: Najjeftinija putarina 1Foto: FreeImages/ Kamil Dratwa

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je danas za N1 da je u Srbiji najjeftinija putarina jer se plaća po kilometru, pa od Beograda do Niša košta 800 dinara, a građani bi platili mnogo više „od Batrovaca do Zagreba da idu za Italiju ili Austriju“.

Drobnjak smatra da naplata putarina vinjetama nije poštena, jer svako ko uđe u zemlju mora da kupi vinjetu, vozio se autoputem ili ne.

To nije ispravno, ja sam išao u Sloveniju, vozio se osam kilometara u jednom pravcu, osam drugom i platio vinjetu 15 evra, dakle jedan evro po kilometru, a kod nas je ispod tri centa kilometar, dok je, na primer, u Italiji 10 centi kilometar, rekao je Drobnjak.

On je istakao da je sreća da je Zorana Mihajlović ministarka, jer je veoma zahtevna i gleda svaki zarez i svakog dana proziva da se završi ono što je započeto.

Drobnjak je rekao da nije smenjen jer su u Vladi zadovoljni njegovim radom.

Radim ovaj posao 30 godina i glupo je da ga ne znam, ne bih ga ni radio da ga ne znam. Ko ne zna posao ne treba ni da ga radi, a to naročito važi za direktore, rekao je Drobnjak koji smatra da treba raspisati konkurs. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari