Evropski parlament preduzeća 1Foto: www.pks.rs

Delegacija Privredne komore Srbije učestvovala je danas u Briselu u radu Evropskog parlamenta preduzeća, koj je održan u organizaciji Evropske asocijacije privrednih komora i Evropskog parlamenta.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je ocenio da je Evropski parlament preduzeća bitan događaj za privredu celog kontinenta, jer se diskutuje o temama koje su za privrednike važne.

On je objasnio da na taj način privrednici mogu da utiču i na formulisanje predloga koje razmatra Evropski parlament.

Navodeći da privreda Srbije u radu Evropskog parlamenta preduzeća ima pet mesta, Čadež je rekao da to govori da je Srbija, možda, u privredi bliže Evropskoj uniji nego u drugim oblastima.

Ovde je danas pet mesta rezervisano za Srbiju, a naš interes je da sa privrednicima iz cele Evrope razgovaramo o izazovima u ekonomiji i kako da budemo uspešni i konkurentni, smatra Čadež.

On je ocenio da je Evropski parlament preduzeća pokrenuo dosta zanimljivih tema važnih za srpsku privredu i privredu zemalja članica Evropske unije, poput razvoja malih i srednjih preduzeća i njihovog izlaska na tržište.

Posebno važna tema je obrazovanje i kako napraviti bolji most između obrazovnih sistema i privrede, rekao je Čadež.

Poslanik Evropskog parlamenta Andor Deli je ocenio da je Evropski parlament preduzeća odlična prilika da privrednici kažu svoje stavove o evropskoj ekonomskoj politici.

To je mišljenje koje utiče i na zakonske akte Evropskog parlamenta, objasnio je Deli.

Direktor domaće kompanije SAGA Nebojša Bjelotomić je rekao da je Evropski parlament preduzeća velika prilika da se čuje mišljenje Srbije među 750 kompanija na tom događaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari