Fijat radi bez obzira na štrajk u Plastiku 1Foto: Fonet/ Dragan Antonić

Uprkos obustavi rada koja su zaposleni u Fijat Krajsler plastiku započeli još 17. februara, proizvodne trake u FCA Srbija u poslednja dva dana bile su u funkciji i sa njih je silazilo uobičajenih 400 vozila dnevno.

Radilio se juče u obe smene i u FC Plastiku, čiji je Štrajkački odbor ranije saopštio da će zaposleni raditi kad trake u FCA Srbija stoje i obrnuto, ali su, u međuvremenu, donekle promenili tu odluku.

– Nećemo da forsiramo protest i time finansijski iscrpljujemo radnike. Naš štrajk će, ukoliko nam u dogledno vreme zahtevi ne budu ispunjeni, trajati narednih godinu dana, s time što se spremamo da, čim epidemiološka situacija to dozvoli, izađemo na ulicu i organizujemo protest ispred zgrade gradske uprave – kaže za naš list predsednik Štrajkačkog odbora u FC plastiku Zoran Miljković.

Pojedini mediji preneli su da je menadžment FCA Srbija prekjuče posle podne i preksinoć ankterirao radnike te fabrike u vezi sa ponudom da odu na jednogodišnji rad u Stelantisovoj fabrici u slovačkom gradu Trnava.

U fabričkom ogranku sinikata Nezavisnost povrdili su nam da su zaposleni dobili formulare sa pitanjem – šta su razlozi zbog kojih ne žele da idu da rade u Slovačku. Razlog anketiranju je, kao što je naš list već pisao, više nego slab odziv kragujevačkih radnika na poziv da odu da rade u Slovačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari