Fond za inovacionu delatnost odredila 30 miliona za inovacije 1

Usled velikog interesovanja, Fond za inovacionu delatnost odredio je dodatna sredstva u iznosu od 30 miliona dinara za dodelu inovacionih vačera, navodi se u saopštenju za medije.

Preduzeća kojima je potrebna usluga naučnoistraživačke organizacije kako bi podigli nivo inovativnosti svojih proizvoda i postali konkurentniji na tržištu mogu da se prijave za dobijanje inovacionog vaučera u vrednosti do 800.000 dinara, ističe se u saopštenju.

Saopštava se da se inovacionim vaučerom pokriva do 80% ukupnih troškova usluge, odnosno preduzeća su u obavezi da sufinansiraju preostali iznos usluge, uključujući i porez na dodatu vrednost. Jednom podnosiocu prijave u toku ovog javnog poziva mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara.

Povodom objave nastavka javnog poziva za inovacione vaučere ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, pomoćnikom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za digitalizaciju u prosveti i nauci Sašom Stojanovićem i direktorom Fonda za inovacionu delatnost Ivanom Rakonjcem, posetio je preduzeće „CarnoMed“ iz Novog Sada korisnika inovacionog vaučera i razgovarao sa njima o značaju inovacionog vaučera za njihovo poslovanje, piše u saopštenu.

Poziv za dostavljanje prijava otvoren je do 21. maja 2018. godine, odnosno sve dok opredeljena sredstava ne budu utrošena. Vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari