Gajić: Beograd na vodi mogao bi da bude uklonjen kao bespravna gradnja 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da bi svi objekti izgrađeni u Beogradu na vodi „mogli da budu uklonjeni kao bespravna gradnja“ ako bi Ustavni sud Srbije proglasio za neustavan leks specijalist o Beogradu na vodi.

„Opozicija bi trebalo da obeća da će prvo pokrenuti proceduru pred Ustavnim sudom Srbije. Ako bi ta procedura uspela, onda bi pravna posledica bila da leks specijalis (o Beogradu na vodi) postane neustavan i da ugovor između Republike Srbije i investitora iz UAE postane ništav, a ako bi se to dogodilo, onda bi svi izgrađeni objekti postali bespravna granja, a bespravna gradnja više ne može da se legalizuje, ona bi morala da bude uklonjena“, rekao je Gajić za Newsmax Adria, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Gajić je rekao da su u vezi sa Beogradom na vodi spornta tri pravna akta – međudržavni ugovor između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, leks specijalis (posebni zakon) i ugovor između Republike Srbije i arapskog investitora.

„Taj ugovor obezbeđuje svim budućim privatnim investicijama koje dolaze iz Emirata da se na njih neće primenjivati zakoni koji važe u Srbiji“, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari