Građani odlučili o potrošnji nagrada najaktivnijim gradovima u igri Vlade 'Uzmi račun i pobedi' 1Foto: Pixabay/Avi_acl

Stanovnici devet opština i gradova Srbije su odlučili kako će za lokalna ulaganja biti potrošeno po 20.000 evra, koliko su njihove opštine i gradovi dobili kao najaktivniji u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, saopštila je danas Vlada.

Nagrađeni su Bela Palanka, Blace, Dimitrovgrad, Srbobran, Kula, Bačka Palanka, Pančevo, beogradska opština Savski venac, Vranje i Vrbas jer su njihovi stanovnici poslali najviše računa i slipova za učešće u toj nagradnoj igri.

Glasanje građana je bilo od 6. do 28. maja preko portala uzmiracun.rs, a najvredniji u tome su, saopštila je Vlada,  bili stanovnici Blaca, koji su sa 6.702 glasa odabrali renoviranje amfiteatra za 1.000 studenata Akademije strukovnih studija.

Građani Dimitrovgrada su najviše glasova dali za kupovinu novog vozila Doma zdravlja je staro pokvareno, a u Srbobranu je pobedila izgradnja savremenoh igrališta za decu.

U opštinama Savski venac i Vrbas građani su odlučili da se novac da za vrtiće i osnovne škole, odnosno za ljuljaške, klackalice, sportski teren, a u Kuli za rekonstrukcija jedinog dečijeg vrtića.

Novcem od nagrade iz nagradne igre biće uređeno igralište za decu Sportsko-rekreativnog centra „Mladost“ u Pančevu, a novo dečije igralište biće i kod jezera Tikvara u Bačkoj Palanci.

U takmičenju u kojem je učestvovala ukupno 181 lokalna samouprava, grad Vranje je apsolutni pobednik, navela je Vlada, jer je svaki građanin u proseku poslao po pet koverata. Vranjanci su odlučili da novac od nagrade ulože u uređenje platoa ispred Spomenika oslobodiocima Vranja i za sanaciju mozaika „Mapa Vranja“ koji je decenijama bio simbol gradskog trga, ali je sada oštećen i slomljen.

Vlada Srbije je odlučila da organizuje i četvrti ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, s najvećim nagradnim fondom do sada od gotovo tri miliona evra.

Od 15. maja do 25. juna u okviru prolećnog izvlačenja dobitnika u toj igri biće podeljeno 30 automobila „FIAT 500L“ i osam stanova u Beogradu.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije koji pošalju koverte sa po 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. s minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari