Investicije od 15 miliona evra ne smeju da stanu 1Foto: D. E.

I u uslovima vanrednog stanja planirani infrastrukturni radovi u Šapcu se nastavljaju, uz obavezno pridržavanje svih propisanih mera zaštite.

Tako su u subotu asfaltirane tri ulice u Šapcu koje su sami meštani označili prioritetnim kroz izglasavanje na referendumu, odnosno učešćem u finansiranju po principu dva na jedan dinar. Asfalt je urađen u Ulici dr Nikole Đorića u MZ Kamičak i Đurđevdanskoj i Ilije Garašanina na Letnjikovcu.

Vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara, a asfaltirano je oko kilometar kolovoza. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenević obišao je gradilište i ukazao da su preduzete sve mere zaštite.

– Konsultovali smo Zavod za javno zdravlje i primenili sve mere zaštite. Radnici nose propisanu opremu i ne dolaze u kontakt sa građanima. Iako je situacija izuzetno teška, ne smemo dozvoliti da život I izgradnja stanu, istakao je Zelenović.

Pored asfaltiranja ulica u gradu, a u prethodnom periodu bilo ih je više od 30 kao i puteva na seoskom području, nastavljaju se radovi na uređenju Savske avenije i naselja Benska Bara.

Savska avenija daje potpuno novi izgled čitavom ovom kraju, izgrađen je dvokraki most preko bivše rečice Kamičak, rade se trotoari i šetališne staze od behatona, uređuju zelene površine sa novim drvoredima, postavljene su i brojne klupe kao i javna rasveta.

Poseban zahvat je uređenje kolovoza na ukrštanju sa prugom, Na mestu gde je bila gradska deponija niče zelena oaza, i zasađeno je više od hiljadu stabala raznog vrsta drveća koje su donirali šabački privrednici.

Najzamašniji radovi su na uređenju naselja Benska Bara, gde se zamenjuju dotrajale podzemne instalacije, postavljaju trotoari od behatona, uređuju zelene površine. Nastavljeni su radovi i na bivšem dečijem igralištu koji su stali zbog protesta omladinaca iz ovog naselja navodno da gube igralište za fudbal. Po novom planu biće izgrađeno igralište za mali fudbal i košarku, sa gumiranom podlogom.

Vrednost svih pomenutih radova prelazi 200 miliona dinara. Ukupno je za kapitalne investicije prošle i ove godine namenjeno oko 15 miliona evra.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari