Jugoremedija još na čekanju 1Foto: M.P.

Odbor poverilaca Jugoremedije razmatrao je tri ponude za prodaju ove firme i nakon petnaest dana doneo odluku da bezuslovnu saglasnost za prodaju da turskoj Birgim grupi, koja je ponudila najmanju cenu.

Uslovnu suglasnost dali su najboljoj ponudi koju je dostavio Investicioni fond Projekt one, kao i ponudi beogradske firme Led Vision doo.

Zapelo je, kako objašnjavaju u Odboru poverilaca, oko dokumentacije i činjenice da nisu svi ponuđači imali mišljenje Komisije za zaštitu od konkurencije.

– Iskreno se nadamo da će prodaja uspeti i da će sudija doneti konačnu odluku, ili eventualno dati ponovo nama na odlučivanje. Mislim da Birgim grupa ima jedinu valjanu ponudu jer jedina ima kompletnu dokumentaciju ali potrebno je da se sve ponude još jednom detaljno provere. Uskoro ćemo znati  odluku i nadam se videti da se proizvodnja obnavlja – navodi Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije.

Konačnu odluku o valjanosti ponuda Odbor poverilaca prepustio je stečajnom sudiji. A stečajni sudija je, prema saznanjima Danasa, na godišnjem odmoru pa će se na odluku o novom vlasniku zrenjaninske fabrike lekova još čekati.

– Primedbe Odbora poverilaca da Projekt one, koji je dao najbolju ponudu, nema valjanu bankarsku garanciju će biti proverene. OTP banka ne bi davala pokriće od tri miliona evra nekome ko nema osnova za to – komentariše stečajni upravnika Jugoremedije Radovan Savić.

Ponude za kupovinu Jugoremedije dostavili su Projekt one i to od 364,5 miliona dinara, Led Vision stile doo Beograd od 360 miliona i Birgim grupa od 260 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari