Knežević: Privatizacija u ovom mandatu Vlade 1Foto: N1

Privatizacija će biti završena u mandatu ove vlade, a javna preduzeća će biti zdrava, stabilna u roku od dve, tri godine, izjavio je u Pressingu N1 ministar privrede Goran Knežević.

Komentarišući opoziciju, kaže da ona nema nove ideje i da je vode ljudi koji su prošli određene periode u svojim političkim karijerama, ali koji nisu uznapredovali.

„Srpska vlada je postigla ozbiljne rezultate na makroplanu u ekonomiji, od 2014. godine – nezaposlenost je spuštena na 16%, BDP raste – ove godine biće oko tri procenta, nemamo budžetski deficit, koji je nekad iznosio i dve milijarde evra godišnje – sada imamo budžetski suficit… Postignuti su dobri rezultati u prethodnom periodu, sada, pošto smo sredili kasu, imamo mogućnost da tražimo nove puteve da unapredimo našu privredu, da naši građani žive bolje i kvalitetnije i da imamo bolji standard“, kaže Knežević.

Ciljevi ove Vlade su da ostvarimo mir i bezbednost u regionu, jer to je osnovno  kako bismo ostvarili ekonomsku stabilnost, dodaje. „Ciljevi ministarstva su unapređenje poslovnog okruženja, završetak privatizacije, restrukturiranje javnih preduzeća, povećanje obima i veličine investicija koje dolaze u Srbiju i razvitak malih i srednjih preduzeća“, navodi ministar i tvrdi da postoje konkretni planovi za njihovo ostvarenje.

Kaže da će se, u njihovom rešavanju, oslanjati na nauku, na iskustva zemalja u okruženju, ali i da će razgovarati sa privrednicima i predstavnicima Privredne komore. „Očekujem da u najskorije vreme sednemo i otvorimo jednu po jednu temu. Svi znamo da postoje problemi, ali moraju da počnu da se rešavaju“, zaključio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari