ZaječarFoto: Glas Zaječara

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, u ime Grada Zaječara, i vlasnik trgovinskog lanca „Tekijanka“ iz Kladova Živojin Bolbotinović, potpisali su danas kupoprodajni ugovor o prostoru veličine oko dva hektara, na mestu bivšeg Grafičkog preduzeća, piše Zamedia,

Kako Zamedia navodi, vrednost ugovora je 40 miliona dinara, a prema rečima Bolbotinovića, Tekijanka će tu otvoriti veliki distributivni centar za Timočku krajinu, u čije opremanje će uložiti 50 miliona dinara, prenosi Glas Zaječara.

Da smo kao medijska kuća pozvani da prisustvujemo potpisivanju kupoprodajnog ugovora o prostoru gde će Tekijanka otvoriti veliki distributivni centar za Timočku krajinu, pitali bi smo šta se dogodilo sa ugovorom od 21. aprila 2017. godine kada je u Gradskoj upravi potpisan ugovor o otvaranju proizvodnog pogona Privrednog društva za proizvodnju hleba i peciva „Don Don“ DOO Novi Beograd u Zaječaru.

U ime grada Zaječara ugovor je potpisao Velimir Ognjenović predsednik Privremenog organa grada Zaječara, a u ime „Don Don“ kompanije Milan Todorović generalni direktor preduzeća „Žitopek“ Niš.

„Pogon će se nalaziti na prostoru starog grafičkog preduzeća, to je objekat koji prema mojoj informaciji nije u funkciji 35 godina. Taj deo grada ćemo vratiti u život. Nadamo se da ćemo sa devetim mesecom već krenuti sa proizvodnjom“, rekao je tada Todorović.

Aleksandra Đurišić pr kompanije „Don Don“ je istakla da je Zaječar želja ove firme već duže vreme.

„Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora mi ćemo početi sa nabavkom opreme, sa uređenjem prostora. Procene su da će se u sam pogon  i u uređenje potrošiti nekih pola miliona evra. U prvom trenutku će biti zaposleni nekih 40 ljudi, što u proizvodnji što u administraciji. Proizvodićemo hleb, a tu smo da slušamo i šta tržište ima da nam kaže“– kazala je tada Aleksandra Đurišić pr kompanije „Don Don“.

Nadamo se i pozdravljamo otvaranje pogona Tekijanke u nadi da će ovoga puta biti uspešniji dogovor nego što ga je postigao Velimir Ognjenović sa kompanijom „Don Don“ aprila 2017. godine.

Da podsetimo, bivši gradonačelnik Ognjenović je 3. marta potisao Protokol o saradnji za izgradnju vetroparka na Vrškoj Čuki sa Češkim konzorcijumom „Vision Group Balcan – Vision Sword“. I to bi bila dobra vest, da naš tadašnji gradonačelnik nije potpisao isti takav Protokol samo šest meseci ranije i sa Švajcarskom kompanijom „WP Energy systems“d.o.o. , a koja je u taj biznis uložila više od 10 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari