Kompanija "Matijević" gradi hladnjaču 1Foto: Sa sajta Grada Zrenjanina

Kompanija Matijević i preduzeće “MPZ Agrar” gradiće hladnjaču za skladištenje voća i povrća, najavljeno je u Zrenjaninu nakon potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom.

Ugovorom o investiranju novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir”.

– Imamo u planu podizanje hladnjače za višnju i povrće, kapaciteta 15.000 tona. Radićemo skladištenje sopstvenih proizvoda, ali i višnje i povrće iz otkupa. Gradnja počinje narednog proleća, u planu je da se završi za godinu i po dana. Planirano je zapošljavanje najmanje 200 radnika. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona evra – najavio je Željko Radanović, nakon potpisivanja ugovora.

U ime grada Zrenjanina ugovor je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a u ime investitora direktor MPZ Agrara Željko Radanović i generalna direktorka Industrije mesa “Matijević” Branka Grubor. Kako je istaknuto, investitor planira da podigne hladnjaču smeštajnog kapaciteta 15.000 tona, sa sektorima za duboko zamrzavanje voća i povrća. Takođe, MPZ Agrar planira da zasadi voće na oko 1.000 hektara, od čega će 300 hektara pod voćem biti na teritoriji Zrenjanina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari