Kragujevački sindikat sumnja na stranačko zapošljavanje u JKP ,,Šumadija'' 1Foto: Milan Nikić

U Javnom komunalnom preduzeću „Šumadija“ iz Kragujevca više od 20 radnika ostalo je bez posla, a umesto njih zaposleni su drugi radnici za koje se sumnja da su posao dobili po partijskoj liniji, saopštio je danas Samostalni sindikat Kragujevca.

Samostalni sindikat Kragujevca navodi da je od 1. avgusta bez posla ostao 21 radnik, naglasivši da većina njih radi duže od pet godina u tom preduzeću.

Po oceni neposrednih rukovodilaca, oni dobro su izvršavali svoje radne zadatke.

Na njihova mesta su dovedeni drugi radnici, za koje opravdano sumnjamo, po kriterijumu partijske pripadnosti, navosi se u saopštenju Samostalnog sindikata.

Sindikat navodi da zakonitost njihovog otkaza nije upitna, jer su to bili radnici angažovani posredstvom agencije za iznajmljivanje, kojima je istekao Ugovor o radu.

U saopštenju se ističe primer master inženjera saobraćaja Ivane Miloševć koja je u ovom preduzeću radila od 2012. godine, koja je ostala bez posla.

Ona je majka troje dece i među 600 zaposlenih u ovom preduzeću za nju nema mesta. Nedavno je rečeno da treba da promeni sindikat, što ona nije učinila. Možda je baš zato dobila otkaz, jer su se njeni rukovodioci pisanom izjavom izjasnili da je ona dobar radnik, naglašava se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari