Krkobabić: Očekujemo da poslovnica bude profitabilna 1

U naselju Železnička stanica, na obodu Preševa, juče je otvorena nova poslovnica Pošte Srbije, deseta po redu u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“. Kako je rečeno na svečanosti prilikom otvaranja, Pošta Srbije na ovaj način pospešuje ekonomski, privredni i demografski napredak malih sredina, i doprinosi bržem i ravnomernijem regionalnom razvoju.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Milan Krkobabić, generalni direktor Pošte Srbije, koji je građanima predao na upotrebu novu ekspozituru, naglasio je da ona ima puno ekonomsko opravdanje, jer se nalazi na području na kome živi preko 3.200 stanovnika, radi veliki broj malih privrednika i najveći je prihvatni centar za migrante.

– Očekujemo da će pošta raditi više nego profitabilno. U isto vreme, Pošta Srbije na ovaj način dokazuje da je društveno odgovorna korporacija i spremna da razvija svaki deo Srbije, dokazuje da je svaki čovek ove zemlje podjednako vredan pažnje. Ova poslovnica i sve usluge koje ćemo pružati, uključujući i menjačke poslove, olakšaće bitno život i kretanje kako stanovnika Preševa tako i prispelih izbeglica. Cilj nam je da se okrenemo jedni drugima i da živimo u slozi – rekao je Krkobabić.

Skender Limani, predsednik Mesne zajednice „Železnička stanica“, potpisnik zahteva za otvaranje nove poslovnice, u ime meštana zahvalio je Pošti Srbije.

– Ovo je za nas važan trenutak jer su iz Preševa otišle skoro sve banke. Glavna opštinska pošta postala je mala za 45.000 stanovnika, naročito prilikom isplate penzija i drugih davanja. Posle ovog poteza ubeđen sam da će građani drugačije shvatiti čitavu situaciju i da će biti usluženi brzo, kvalitetno i na vreme. Takođe, u ovo vreme kada nema zaposlenja, dva radna mesta nam mnogo znače za mlade generacije – rekao je Limani i dodao da se uz takvu pomoć nada poboljšanju života u ovoj sredini.

Nova pošta olakšaće svakodnevicu pripadnika različitih etničkih zajednica – srpske, albanske i romske. Preko 3.200 stanovnika odnosno 600 domaćinstava Mesne zajednice „Železnička stanica“, i gravitirajućih sela Trnavska Reka, Cakanovac i Čukarka, moći će da obave mnoštvo različitih poslova na jednom mestu – da pošalju i prime pisma i pakete, plate račune, podignu penziju ili socijalna davanja. Takođe, Pošta Srbije daruje ovdašnjim meštanima besplatan internet kutak a poštanski radnici vršiće besplatnu internet obuku. Prostorije za rad poslovnice, bez naknade, ustupilo je Udruženje penzionera Mesne zajednice „Železnička stanica“, a poštanski majstori su ih za kratko vreme uredili i opremili po meri savremenih korisnika kako bi pružili najkvalitetnije i najjeftinije poštanske i finansijske usluge.

Da Pošta Srbije, iako je veliki sistem, brzo reaguje i prilagođava se korisnicima, najbolji dokaz je specijalizovani šalter za poštanske usluge koji je krajem godine otvoren u najvećem Prihvatnom centru Preševo, gde migranti mogu da zamene devize ili podignu novac koji im rođaci šalju preko Vestern juniona, ali i da kupe pripejd kartice za telefon i slično. Time se ovim ljudima koji beže od rata i siromaštva bar delimično ublažavaju problemi na mukotrpnom putu ka novom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari