Krušik: Danas i Nova.rs nas napadaju "nesmanjenom žestinom" 1Foto: Mohammad Danish

„Medijski napadi na HK Krušik od strane dnevnog lista Danas, portala Nova.rs i još nekolicine medija nastavljaju se nesmanjenom žestinom. Poslednji napad je neobjektivno, neistinito i neodgovorno plasiranje informacija o navodnom pritisku na sindikalne lidere prilikom nedavnog potpisivanja kolektivnog ugovora. Istina je da su predsednici tri reprezentativna sindikata nakon više od dva meseca razgovora i preko 30 održanih sastanaka postigli kompromis sa menadžmentom fabrike i potpisali kolektivni ugovor“, navodi se u jučerašnjem saopštenju kompanije Krušik.

„Ne smemo zaboraviti da je prethodni kolektivni ugovor naneo ogromnu štetu fabrici jer nije adekvatno vrednovan rad, rezultati rada i stručnost. Budućnost fabrike i opstanak na svetskom tržištu su nezamislivi bez ovih elemenata u sistemu vrednovanja“, dodaje uprava ove fabrike u reagovanju na tekst „Radnicima Krušika plate smanjene za 8.000 do 10.000 dinara“, objavljen na portalu Danasa.

„Iznošenjem dezinformacija u pomenutim medijima, zdušno potpomognutim pojedinim nezadovoljnim sindikatima koji nisu uspeli da obezbede reprezentativnost, te neistinitim objavama Udruženog sindikata Srbije „Sloga“ na svom portalu učinjen je još jedan neuspeli pokušaj destabilizacije stanja u HK Krušik. U kontekstu negativne medijske kampanje menadžment je 01. marta organizovao sastanak sa predsednicima tri reprezentativna sindikata u nameri da preispita tok pregovora i validnost usaglašenih stavova unetih u tekst novog kolektivnog ugovora. Od predsednika sindikata „Sloga“ i predsednika preostala dva sindikata u HK Krušik dobijena su čvrsta uveravanja da je kolektivni ugovor usvojen u tolerantnoj i otvorenoj atmosferi maksimalno uvažavajući ambijent u kome fabrika posluje“, navodi menadžment Krušika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari