Ljajić o Telekomu: Kupovina Kopernikusa dobar potez 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas da je odluka Telekoma da kupi Kopernikus dobar poslovni potez čiji je cilj da se „poveća vrednost kompanije“, istakavši da veruje da će država objaviti podatke o tome koliko je para dato za kupovinu tog kablovskog operatora.

On je za TV N1 rekao da ne vidi ništa sporno da se ti podaci, odnosno cifre objave, jer se radi o jednom poslovnom potezu čiji je aposlutni cilj da se poveća vrednost kompanije. „Ovo će biti deo ukupne ponude Telekoma kroz jačanje multimedijalnih servisa, prema tome poveća će se udeo u tržištu, mislim od nekih sedam odsto, sa kupovinom ovog kablovskog operatera i ja verujem da će to biti dobar potez za sam Telekom“, izjavio je Ljajić. On je objasnio da država ne ulazi u medije.

„Sve telekomumikacijske kompanije to rade, i namera je da se ovim potezom povećava ponuda prema potrošačima, inače one ne mogu da opstanu na tržištu. Realno je tržište telekomunikacija ugroženo svugde u svetu“, zaključio je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari