Mihajlović: Biće jeftinih stanova 1Foto: FoNet

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će projekat jeftine stanogradnje omogućiti pripadnicima snaga bezbednosti da reše stambeno pitanje po jasnim kriterijumima i pod uslovima povoljnijim od tržišnih.

Mihajlović je tokom rasprave u Narodnoj skupštini o ukupno 20 zakona, odbacila tvrdnje pojedinih opozicionih poslanika da pripadnici Vojske Srbije, policije i BIA neće moći da kupe ove stanove, ili da projekat neće biti realizovan.

“Građani Srbije mogu da imaju poverenja u Vladu Srbije da će realizovati ovaj projekat, a Ministarstvo finansija će utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost pripadnika snaga bezbednosti“, rekla je Mihajlović.

Ona je najavila da će uslovi finansiranja biti mnogo povoljniji od komercijalnih kredita, sa fiksnim kamatnim stopama, i da će svi koji žele da kupe stan i koji su se već prijavili imati priliku da kupe mnogo veći stan po ovom programu.

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti biće, kako je rekla, po svim standardima, uključujući i energetsku efikasnost, i da je u te svrhe Građevinska direkcija Srbije uradila projektni zadatak.

Odgovarajući na kritike opozicije upućene na račun e-dozvola, ona je rekla da je ova reforma, po uzoru na koju se danas sprovodi reforma katastra, omogućila da Srbija napreduje sa 176. na 10. mesto na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju građevinskih dozvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari