Mihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da će u ovoj godini biti uložene četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga, dok će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem Majdanpek, gde su sa načelnikom Borskog okruga, gradonačelnikom Bora i predsednicima opština Negotin, Kladovo i Majdanpek razgovarali o razvoju putne i sportske infrastrukture, železničkom saobraćaju i ostalim temama iz resora Ministarstva, navodi se u saopštenju.

“Održali smo konstruktivan sastanak na kom smo se, između ostalog, dogovorili da se ove godine rekonstruišu putevi Kučevo-Majdanpek, Kladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da za Vladu Srbije nema većih i manjih gradova, važnih i manje važnih, i da kreću građevinska sezona i veliki broj projekata koji će se realizovati i u ovom kraju. Ona je pohvalila i standarde po kojima se rekonstruiše sportska hala u Majdanpeku, koja će biti potpuno energetski efikasna.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, izjavio je da se danas razgovaralo o realizovanim i budućim projektima krucijalnim za građane Borskog okruga, te da su česti dolasci u ovaj kraj dokaz da je istočna Srbija izuzetno važna za Vladu Srbije.

“Naš cilj je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar Karataš do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice. Hvala potpredsednici Mihajlović što je u vrh prioriteta postavila ne samo razvoj infrastrukture, već i podršku ženskom sportu”, rekao je on.

Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, izjavio je da veruje u Vladu Srbije i ministre koji su danas posetili Majdanpek, jer su pokazali da ispunjavaju data obećanja.

“Danas smo se dogovorili šta ćemo sve realizovati u narednih godinu dana. Već početkom maja čeka nas otvaranje spotske hale čija rekonstrukcija je u toku”, rekao je on.

Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga, rekao je da je od izuzetne važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava i dodao da je danas dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

“Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo prve rezultate današnjih dogovora videti već ove godine”, rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari