Mihajlović: O premijeru tek posle predsedničkih izbora 1Foto: Ministarstvo građevine

„Vlada mora da nastavi svoj posao, a o tome ko će biti na njenom čelu razgovaraćemo posle izbora“, rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u i dodala da je za Srbiju najvažnije i da nastavi da radi na očuvanju stabilnosti jer je to ono po čemu se izdvaja u celom regionu.

Upitana da li premijer može biti neko od koalicionih partnera Mihajlović je navela da je važno da ta osoba uz strast, energiju i volju želi da nastavi ceo put koji je vlada započela, bez obzira što je nailazila na kritike vlasti.

„Mi smo zemlja koja ima političku stabilnosti i to je ono što moramo da sašuvamo“, rekla je ona i podsetila da joj to svi investitori sa kojima razgovara navode kao veoma važno.
Mihajlović je ocenila da predsednička kampanja, koja počinje sutra, neće biti laka ni jednostavna iako veruje da će kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pobediti.

„Kampanja neće biti laka ništa neće biti jednostavno, verujem da će kandidat naše strake, koga podržava i (predsednik Srbije) Tomislav Nikolić i koalicioni partneri i očekujem ubedljivu pobedu“, rekla je Mihajlović.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da izgradnja deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11, koja počinje danas, košta 208 miliona evra, a više od 100 miliona evra je posao za domaće kompanije.

„Svaki deo auto-puta koji se gradi nije jednostavan. Ova investicija vredna je 208 miliona evra. Do Nove godine ćemo spojiti i Obrenovac sa Preljinom. Ova deonica je jedan od tri projekta koje smo zaključili sa Kinom“, rekla je Mihajlović gostujući u Dnevniku RTS.

Mi smo sve pripemili, proverili i dok nismo kompletno sve sredili nismo počeli da radimo, objašnjava Mihajlović.

Sutra počinje građevinska sezona, a Mihajlović napominje da ništa neće trpeti zbog izbora.

„Mi se trudimo svaki dan da stvorimo ambijent a to je infrastruktura. Ako nema puta nema ni investicija“, napominje Mihajlović.

Ona ističe da svaki investitor počinje razgovor s tim da Srbija ima političku stabilnost i to, dodaje „moramo to da sačuvamo“.