Mihajlović: Očekujem nastavak saradnje srpskih i ruskih železnica 1Foto: Fonet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom ruske kompanije “RŽD internešenel” Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata i potencijalnim novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica.

Mihajlovićeva je rekla da projekti koji su do sada realizovani predstavljaju primer uspešne saradnje i da očekuje da ona bude nastavljena na novim zajedničkim poslovima.

Na sastanku je bilo reči o radovima koje izvodi ruska kompanija na rekonstrukciji i modernizaciji deonice Stara Pazova-Novi Sad, koja se nalazi na budućoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, koja je deo globalnog kineskog projekta “Jedan pojas, jedan put”.

Pored toga, razgovarano je i o potencijalnim novim projektima u Srbiji za koje je RŽD zainteresovana, uključujući izgradnju pruge do Aerodroma “Nikola Tesla” i izgradnju novog dispečerskog centra za železnicu.

Pavlov je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u okviru realizacije ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica, kao i spremnost ruske kompanije da se angažuje i na novim projektima u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari