Mihajlović: Podrška građevinarima, koji uprkos epidemiji spasavaju našu ekonomiju 1Foto: Press MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji mosta na Savi u okviru projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica. 

Mihajlović je ovom prilikom najpre istakla da ovih dana ide po svim gradilištima jer hoće da podrži građevinare, koji uprkos epidemiji koja nije jednostavna ni u Srbiji ni u svetu rade gde god je to moguće.

“Naša gradilišta nisu zatvorena, nije jednostavno raditi, ali pridržavaju se svi maksimalno svih mera opreza i bezbednosti. Moja poruka svima njima je: „Hvala vam što radite, a drugo, imate punu podršku jer mi moramo da radimo.“ Pored izazova epidemije sa kojom se susrećemo i živimo 24 sata i živećemo još dugo sa virusom, moramo da učinimo sve da naša ekonomija radi. To je, uz zdravstveni, najjači izazov za sve nas”, rekla je ona.

Mihajlović je, pružajući podršku građevinarima, dodala da veliki infrastrukturni projekti mnogo znače za privredni oporavak zemlje.

“Što se tiče ovog projekta, ponosna sam što će ovaj deo Srbije dobiti jednu važnu saobraćajnicu – najbržu vezu sa BiH i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom. Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom. Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove biti završen”, rekla je ona.

Murat Turkoglu, direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“, koja izvodi radove na ovoj deonici, rekao je da je privilegija graditi u Srbiji i raditi sa istaknutim stručnjacima i profesionalcima iz oblasti građevine i inženjerstva, te da je infrastruktura osnov ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

“Radovi na izgradnji ovog mosta još jedan su pokazatelj u razvoju transportne infrastrukture u Srbiji. Mostovi su i inače najsnažniji simboli u ljudskom društvu – simbol spajanja, saradnje i harmonije. U ime „Azvirta“ izražavam zahvalnost vladama Srbije i Azerbejdžana na posvećenosti strateškom partnerstvu i saradnji u mnogim sektorima, uključujući infrastrukturu. Zajednički ćemo iskoristiti sve kapacitete i nećemo se štedeti dok uspešno ne realizujemo i ovaj projekat, poštujući sve svetske standarde i inovativnu mehanizaciju”, rekao je on.

Nikola Karadžić, šef projekta iz “Koridora Srbije”, izjavio je da se trenutno izvode radovi na Mačvanskoj strani, na prilaznoj konstrukciji.

“Izvode se radovi na izgradnji šipova i priprema za njihovo postavljanje u reci Savi. Ovaj most povezuje dve deonice – auto-put od Rume do Šapca i brzu saobracajnicu od Šapca do Loznice i dužine je 1,3 km. Radovi se odvijaju zadovoljavajućim intenzitetom”, rekao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari