Mihajlović potpisala prve subvencije od 8.000 evra taksistima za kupovinu novih vozila 1Foto: Press MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas prvih 29 rešenja o odobravanju subvencija od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

Kako je objasnila, odobravanjem subvencija država želi da podstaknemo kupovinu novih automobila koji ispunjavaju najviše ekološke standarde sa motorima „evro 6“ ili hibridnih i električnih automobila, kako bi građani prvo dobili kvalitetniju i bezbedniju vožnju, čistiji vazduh i kvalitetnije ekološko okruženje.

„Sada smo odobrili subvencije od 232.000 evra, a podneta su ukupno 1.442 zahteva prevoznika za kupovinu novih automobila, koji će biti obrađivani u narednom periodu“, kazala je ona.

Mihajlović je istakla da će prevoznici i taksisti sa rešenjima o subvenciji potpisati ugovore sa bankama ili lizing kućama o kupovini novih vozila, a da će im nakon toga u najkraćem roku biti uplaćena subvencija od 8.000 evra.

Na osnovu Uredbe o dodeli subvencija, taksisti i prevoznici su u obavezi da vozilo ne mogu da otuđe u naredne tri godine, a ministarstvo će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

25 reagovanja na “Mihajlović potpisala prve subvencije od 8.000 evra taksistima za kupovinu novih vozila”

  1. Biće da Vam vest nije sasvim tačna, moj komšija je još u februaru završio posao za Hyudai Elentru…

      • @Naxis: to je pitanje za taxiste, zasto su takvi. Valjda je tako oduvek, kazu?

    • Ima se rastura se dok je toplo. Kad pocnu kise i dodje jesen onda nece niti ni za hleb, al ko zna gde ce ministarka tada biti. U njenim stanovima u Londonu bice toplo i jedc3 se u izibilju, dovoljno daleko od Srbije da se ne vide jad i beda koju je ona sa SNS napravila. prena nekim glasinama. Zli jezici kazu da su ti stanovi i konta u londonskim bankama napravljeni od korupcije i ugradnje u autoputeve u Srbiji.

    • Reče mi jedan taksista da njemu novo vozilo ne treba, ali da mora da ga kupi inače će ga stalno zaustavljati. Zapravo je ovo reketiranje taksista. Nažalost platićemo mi ovaj kriminal.

    • Poljoprivrednici su ti dobili i vise nego sto mozes da zamislis. Godinama su najpovlasceniji sloj drustva,napunili su dvorista novom mehanizacijom i traktorima od preko 50.000€, a da ne pricam koja im se sredstva poklanjaju iz budzeta onako na lepe oci,a mnogi se okolo vozikaju u svojim dzipicima…malo li je?! Ostane li ovako…uskoro vise nece biti potrebni ovoj drzavi inzenjeri,lekari,tehnicari…pa neka sve stvari resavaju sa poljoprivrednicima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.