Mihajlović sa francuskim ambasadorom o predstojećoj poseti Makrona Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS/DS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu s ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o predstojećoj poseti predsednika te države Emanuela Makrona Srbiji i mogućnostima dalje saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata.

Mondoloni je rekao da će tokom posete predsednika Francuske biti reči i o velikim infrastrukturnim projektima – koncesiji Aerodroma „Nikola Tesla“ čiji je koncesor francuska kompanija „Vansi, izgradnji postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne i električne energije u Vinči, kao i izgradnji metroa u Beogradu.

Kako je saopšteno, Mihajlović je istakla da su koncesija beogradskog aerodroma i izgradnja postrojenja u Vinči projekti od nacionalnog značaja za Srbiju.

„Sigurna sam da ćemo u godinama ispred nas videti velike rezultate od koncesije Aerodroma ‘Nikola Tesla’. Formirali smo i radnu grupu za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa, u pitanju je najveći finansijski projekat u ovom delu Evrope i u narednom periodu donećemo odluke o načinu izgradnje i modelu finansiranja“, rekla je ona.

Na sastanku je ocenjeno da je predstojeća poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji od izuzetnog značaja za inače dobre bilateralne i prijateljske odnose dve zemlje, navodi se u saoštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari