Mihajlović: Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor 1Foto: MGSI

U Vladi Srbije održana je sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma. Ministarka Zorana Mihajlović istakla je da je važno da se što pre usaglasi komercijalni ugovor.

Sednici o Fruškogorskom koridoru je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a prisustvovao je i Džang Sjaojuen, generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji.

Mihajlović je, navodi se u saopštenju Vlade, tom prilikom istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta i usaglasi komercijalni ugovor.

“Očekujem da uskoro potpišemo komercijalni ugovor i započnemo pregovore o ceni i načinu finansiranja. Cena mora biti razumna i održiva. Sa kineskom kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i verujem da ćemo sve realizovati po planu”, rekla je ona.

Džang Sjaojuen izrazio je uverenje da će komercijalni ugovor vrlo brzo biti usaglašen, te da je ova kompanija upoznata sa pojedinostima i karakteristikama na svakoj od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora.

“Projektno-tehnička dokumentacija će biti spremna na vreme. Mislim da i oko komercijalnog ugovora i cene projekta možemo brzo da se dogovorimo, razumemo stav srpske strane”, rekao je on.

Sednici Radne grupe prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, Uprave za javni dug, kabineta predsednice Vlade Srbije, “Puteva” i “Koridora Srbije”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari