Mišković: U 2020. očekujem rekordne rezultate 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

U ovoj godini očekujem rekordne rezultate Delta holdinga koji 4. februara obeležava punih 29. godina svog poslovanja.

U 2020. godini operativni profit bi trebalo da iznosi više od 65 miliona evra. Mislim da će to biti rekord, ne samo među kompanijama van javnog sektora i multinacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, nego i u regionu – izjavio je danas Miroslav Mišković, predsednik Delta holdinga.

Prema njegovim rečima Delta holding nastavlja da investira i da je po investicijama prvi ne samo u regionu, već i u jugoistočnoj Evropi. Mišković je dodao da kompanija kojoj je na čelu ima ozbiljne planove da ove godine investira ne samo u nekretnine, već i u agrar i druge delatnosti.

– Posebno insistiramo na razvoju poslovanja u regionu i nadam se da ću već u februaru biti u Sarajevu gde bi na fantastičnoj lokaciji trebalo da poče izgradnja šoping mola, vrednog između 80 i 90 miliona evra. Razgovaramo i o poslovanju u Severnoj Makedoniji, gde bismo želeli da učestvujemo u agro biznisu – kazao je Mišković.

On je dodao da Delta holding nema primedbu na poslovnu klimu u regionu, jer ne odlazi da ulaže tamo gde kompanija nije dobrodošla i da za sada nema nijedan problem u vezi sa tim.

Viša potpredsednica za strategiju i razvoj Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković kazala je da je u prošloj godini kompanija ostvarila prihode od 60,45 milijardi dinara, što je za četiri odsto više nego godinu pre, dok je EBITDA bila 5,23 milijarde dinara i imala je povećanje od devet odsto.

– Za 2020. rast prihoda smo projektovali na 68,5 milijardi dinara, odnosno 13,5 odsto više nego ove godine i rast EBITDA na 7,36 milijardi dinara sa rastom od 40 odsto – kazala je ona. Dodala je da je u rastu prihoda prošle godine učestvovao Delta agrar sa 26,71 milijardi evra. Istakla je da je u budžet Srbije prošle godine Delta holding uplatio 11,44 milijarde dinara, što je 12 odsto više nego 2018. godine.

Viši potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić izjavio je da je kompanija zainteresovana za kupovinu Sava centra, a da li će se to i ostvariti, videće se nakon što Grad Beograd otvori tender za taj kongresni centar.

– Strateški, Sava centar je bitan za turizam grada, ali je potrebno da se zna i da je nivo isplativosti poslovanja u takvom objektu, koji podrazumeva kongresne i kulturne sadržaje, veoma mali. Po tim procenama, za investiciju koja je potrebna, taj novac bi se vratio u periodu između 35 i 40 godina“, kazao je Vasić dodavši da je potrebno oko 75 do 80 miliona evra ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju Sava centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari