N1: Nerešena eksproprijacija zaustavila izgradnju saobraćajnice kod Valjeva 1Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Zoran Petrović (ILUSTRACIJA)

Stanovnici sela Veselinovac zaustavili su mašine i izgradnju brze saobraćajnice koja bi Valjevo trebalo da spoji sa autoputem Miloš Veliki, jer traže isplatu novca za zemlju koja je u postupku eksproprijacije, javlja N1.

„Ponovo su danas pokušali da uđu u posed kao i pre četiri dana. Papirologija nije završena do kraja. Mi smo radove zaustavili. Bili su iz policije, iz SUP-a Valjevo i rečeno im je da u posed ne ulaze dok ne dobijemo rešenje i dok pare ne legnu na račun“, kaže Milijana Pivić iz sela Veselinovac.

Milijana i Zoran Pivić su kazali da pored Kolubare imaju dva hektara i 80 ari, da im je to najplodnija parcela koju imaju i da neće dozvoliti da im se uđe u posed dok im se ne uplati novac, bar 30.000 dinara po aru, koliko su dobili neki vlasnici u njihovom okruženju.

„Dok se neko ne pojavi i ne ponudi neku cenu ili pozove na razgovor, mi se nećemo pomeriti. Slali smo dopise i načelniku gradske uprave, i Putevima Srbije i na kraju ministru Tomislavu Momiroviću, ali niko se nije udostojio jedno slovo da nam odgovori“, kazala je Milijana Pivić.

Njihova komšinica Slađana Milinković navela je za N1 da je njena porodica dozvolili da im mašine na trasi brze saobraćajnice uđu u posed pre tri meseca, ali da od tada nisu dobili ni rešenje o eksproprijaciji, niti uplatu novčane naknade za to zemljište.

„Kada smo otišli u opštinu videli smo da nema rešenja o eksproprijaciji našeg imanja. Ništa nam nije isplaćeno. Proizvodnja nam je uništena, videćete da nemamo više ispust za štalu, saobraćajnica je vrlo blizu naše kuće. Mi smo se opredelili za poljoprivrednu proizvodnju, imamo i strugaru, ali ni sa njom sada ne možemo da radimo jer nemamo više pad za drva“, rekla je Milinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari