Nedimović: Namenjene 52 milijarde dinara srpskom agraru 1Foto: Screenshot RTS

Predlogom budžeta za 2020. godinu srpskom agraru su namenjene 52 milijarde dinara, a obavezan iznos za subvencije neće biti manji od 35,6 milijardi dinara, što je 900 miliona dinara više nego ove godine, izjavio je danas ministar poljoprivede Branislav Nedimović.

On je za RTS rekao da se iz subvencija ne isključuje niko ko je već imao pravo, kao i da se uvode posebne mere podrške za mlade poljoprivrednike, za organsku proizvodnju, vinare.

Ako sve bude usvojeno, očekuju se dva do tri puta veće subvencije za organske proizvođače i za vinare, rekao je Nedimović i dodao da se na inicijativu banatskih stočara uvodi povećan iznos subvencija za krave za proizvodnju teladi sa 25.000 na 40.000 dinara.

Nedimović je rekao da se priprema zakon o regulisanju cena na tržištu poljoprivrednih proizvoda i da bi trebalo da bude usvojen sledeće godine.

Kako je istakao, važno je da se zna ko može da okupljuje poljoprivredne proizvode.

Prema njegovim rečima, očekuje se da u januaru budu poznate očekivane cene za 20 najtraženijih poljoprivrednih proizvoda.

Kada je reč o „Budimci“, Nedimović je rekao da se sutra završava prijava potencijalnih kupaca i da, prema njegovim saznanjima, zasad ima tri zainteresovana investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari