U nastavku akcije „52 pošte za 52 nedelje“, juče je otvorena nova ekspozitura u Banji Koviljači, u istoimenoj Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, a na molbu Uprave ove elitne zdravstvene ustanove, saopštila je Pošta Srbije. Poslovnicu su svečano pustili u rad Milan Krkobabić, direktor tog javnog preduzeća i primarijus doktor Aleksandar Jokić, v. d. generalnog direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“.

 Prve usluge u pošti bila su dva novosklopljena ugovora u okviru promotivne akcije kurirske službe „Post ekspres za 99 dinara“, a korisnici su Uprava Specijalne bolnice i Direkcija za izgradnju Banje Koviljače.

– Pošta ulazi u sve delove Srbije, a pogotovo u one odakle su neki otišli, jer tržište je zasićeno, a narod ima sve manje para. Poslovne banke su uzele ono što su imale da uzmu i sada se spremaju da odu. Međutim, ovo je primer da možemo da se snađemo i bez njih. Ovo je 1.495 poslovnica Pošte Srbije, a sve banke zajedno imaju 1.746 ekspozitura. Još malo pa ćemo da se izjednačimo sa njima, ali i da ih premašimo. Sve ovo radimo da bismo podstakli razvoj i uposlili ljude. Zapošljavamo, ali ne bez razloga i osnova. Ovo je novi posao, a svaki novi posao znači i novog radnika – rekao je Krkobabić i dodao da Pošta Srbije otvara nove poslovnice, uvodi nove usluge, o čemu konkurencija može samo da sanja.

Prema njegovim rečima, ove godine neto dobit Pošte biće uvećana za 25 odsto u odnosu na prethodnu godinu, koja je i sama bila rekordna sa rezultatom od preko tri milijarde dinara.

Nova poslovnica je slavski dar Pošte Srbije rehabilitacionom centru, koji važi za jedan od najsavremenijih u Evropi. U njemu se godišnje stacionarno leči preko 17.000 pacijenata i oko tri stotine zaposlenih obezbeđuje svoju egzistenciju.

– Ova pošta je posebno bitna za više od 8.000 korisnika bolnice koji dolaze o svom trošku i pretežno su teško pokretni. Sada mogu računati na poštansku uslugu na licu mesta – istakao je primarijus Jokić.

Kako je rečeno na svečanosti, Pošta Srbije i na ovaj način pokazuje da želi uslugama da bude još bliža i pristupačnija korisnicima, tako da zaposleni, gosti i pacijenti bolnice mogu bez izlaska iz zdravstvenog kompleksa, brzo i jednostavno da završe poslove za koje im je neophodna pošta – da podignu penziju, platu ili novac, da izmire račun, predaju na prenos razglednicu ili poklon-suvenir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari