Banja Koviljača

U susret Gvarneri festu 1

U susret Gvarneri festu

Već punih 21 godinu u Banji Koviljači postoji i živi Zimska škola muzike, pod vođstvom profesora violine Vlade Markovića. Tokom januara i februara ove godine školu je pohađalo preko 70 mladih muzičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske u uzrastu od osnovaca do mastera muzičke Akademije.

Samo prošle godine bilo 20.000 gostiju 5

Samo prošle godine bilo 20.000 gostiju

Od kada je država uvela sistem vaučera pre tri godine na listama najtraženijih destinacija među domaćim turistima je i Banja Koviljača nadomak Loznice. Prošla godina je za ovu banju, pre svega specijalnu bolnicu za rehabilitaciju, bila rekordna.

Nova ekspozitura u Banji Koviljači

Nova ekspozitura u Banji Koviljači

U nastavku akcije „52 pošte za 52 nedelje“, juče je otvorena nova ekspozitura u Banji Koviljači, u istoimenoj Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, a na molbu Uprave ove elitne zdravstvene ustanove, saopštila je Pošta Srbije. Poslovnicu su svečano pustili u rad Milan Krkobabić, direktor tog javnog preduzeća i primarijus doktor Aleksandar Jokić, v. d. generalnog direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“.

LJAJIĆ: Radimo na izmeštanju migranata iz Banje Koviljače

LJAJIĆ: Radimo na izmeštanju migranata iz Banje Koviljače

Šef komisije Vlade Srbije za rešavanje problema azilanata u Banji Koviljači Rasim Ljajić izjavio je juče da nadležne državne službe neprestano sprovode tri grupe mera, koje za cilj imaju izmeštanje svih migranata iz tog mesta.

U Banji Koviljači ostalo još 60 ilegalnih imigranata

U Banji Koviljači ostalo još 60 ilegalnih imigranata

Na ulicama Banje Koviljače ovih dana ne mogu se videti imigranti, ali je zato policija i žandarmerija sveprisutna. U ovom mestu trenutno je 225 tražilaca azila, dok je prema podacima NVO „Centra za zaštitu i pomoć tražilaca azila“, ilegalnih imigranata svega oko 60. Novi Centar za azilante, kako nezvanično saznajemo, biće otvoren do maja, ali nadležni još ne žele da otkriju njegovu lokaciju.


Novi centar za azil u okolini Beograda

Novi centar za azil u okolini Beograda

Vlada Srbije usvojila je juče predlog mera za rešavanje problema azilanata i ilegalnih imigranata u Banji Koviljači, potvrdio je za Danas ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Država na potezu

Država na potezu

Okružni tužilac u Loznici utvrdio je da nema elemenata za podnošenje krivične prijave protiv ilegalnog imigranta koji je u Banji Koviljači u utorak uveče udario sedmogodišnju devojčicu u čelo, saznaje Danas. Ipak, prema izvoru našeg lista, postoje elementi za pokretanje prekršajnog postupka.


Očekuje se još veći broj azilanata

Očekuje se još veći broj azilanata

Od početka godine u Srbiju je ušlo 6.156 ilegalnih imigranata, potvrdio je za Danas Nenad Banović, načelnik Uprave granične policije MUP Srbije. Prema njegovim rečima, najviše ih je iz Avganistana, Pakistana i Palestine, a postojeći kapaciteti za njihov smeštaj u našoj zemlji su nedovoljni.


Roditelji prete da će ispisati decu iz škole

Roditelji prete da će ispisati decu iz škole

Bojkot nastave u Banji Koviljače nastavljen je i juče, te je od 419 učenika OŠ ‘’Vera Blagojević’’ nastavu u obe smene pohađalo svega 34 učenika.


Azilanti idu u napuštene kasarne

Azilanti idu u napuštene kasarne

Nakon nedeljnog protesta na kojem su žitelji Banje Koviljače zatražili da azilanti napuste ovo mesto, roditelji osnovaca ispunili su obećanje i decu juče nisu pustili u školu „iz straha za njihovu bezbednost“.

Dok u opštini Loznica kažu da imigranata ima oko 2.500, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova ima ih 600. Ipak, Vlada Srbije uskoro bi trebalo da pronađe lokaciju, najverovatnije napuštenu vojnu kasarnu van naseljenog mesta, u kojoj će biti smešten deo azilanata iz Banje Koviljače.

Građani traže da azilanti napuste grad

Građani traže da azilanti napuste grad

Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je juče na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500 iz Afrike i Azije, napuste grad. Takođe, zatraženo je i izmeštanje Centra za azil.Neposredni povod za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana osumnjičeni da su pre nekoliko dana silovali britansku državljanku. Skup simboličnog naziva „Ko je sledeći“ počeo je u minut do 12. Banja Koviljača ima oko 6.000 stanovnika.


Revija dokumentarnog i etno-filma

Revija dokumentarnog i etno-filma

Deveta revija dokumentarnog i etno filma „Aleksandar Saša Petrović“ biće održana 10. i 11. avgusta od 19 do 23 u Banji Koviljači na pozornici kod Kule. Manifestacija koju tradicionalno organizuje Specijalna bolnica za rehabilitaciju „ Banja Koviljača“ biće održana pod nazivom „U potrazi za nezaboravom“.


PrvaPoslednja