Nova pošta u Brajkovcu 1Foto: Pošta Srbije

Pošta Srbije svake sedmice od početka godine otvori po jednu seosku poštu i širenjem svoje mreže doprinosi poboljšanju kvaliteta života i življenja na selu.

Generalni direktor tog javnog preduzeća, Milan Krkobabić juče je pustio u rad 28. poslovnicu u okviru društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje“, i to u Brajkovcu kraj Lazarevca, izdvojivši kao poseban dar meštanima besplatan internet kutak.

– Ovo su mali koraci, ali i ovom akcijom pokazujemo da kad hoćemo, sve možemo da uradimo. Pošta Srbije zapošljava 15.000 ljudi i njen rezultat prošle godine bio je preko tri milijarde dinara. To je impresivno i obavezuje nas na nove uspehe. Zaokružili smo broj od 500 menjačnica, krećemo u akciju otvaranja 100 postšopova, radimo na projektu elektronske trgovine i spremni smo za širenje u regionu. Narednih dana očekujem razgovore i posetu Pošti Crne Gore, kao i Pošti Republike Srpske. To je veoma važno zbog objedinjavanja regiona, pre svega u segmentu elektronske trgovine, jer Crna Gora ima luku za dovoz robe, a ovaj deo Balkana je impresivno tržište. Dakle, u periodu kada se mnogi odmaraju, spremni smo da povučemo prave, konkretne poteze – izjavio je Krkobabić.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, koji je ukazao da če novootvorenu poslovnicu koristiti urbani deo grada, ali da je ona namenjena i Brajkovcu, za građane južnog dela opštine. „To potvrđuje da i mi, kao lokalna samouprava, i Pošta Srbije jednako vodimo računa i o gradskom i o seoskom stanovništvu.“

Da je postojanje pošte za meštane Brajkovca važna stvar potvrdio je i Dobrica Pavlović, predsednik Mesne zajednice. On je objasnio da je Brajkovac zadnje selo na teritoriji grada Beograda, jer posle kreće valjevski region. „Ovo je veliki dan za nas i okolinu i putokaz da mladi ostanu da žive u Brajkovcu, a mi da nastavimo da radimo na razvijanju infrastrukture.“

Pošta će upotpuniti i olakšati život Brajkovčana, kao i žitelja susedne Barzilovice. Oko 2.000 stanovnika sada će moći brže i jednostavnije da završe svoj posao – da pošalju pismo ili paket, podignu novac, plate račune. Za usluge najvišeg kvaliteta po najnižim cenama, zaduženi su šalterski radnik i poštar, koji će biti na raspolaganju korisnicima svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Pošta u Brajkovcu dobro će doći i privrednicima tog kraja, jer sa njom mogu računati na lakše i isplativije poslovanje. Tako su i prvi korisnici bili potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“, koja je zbog velikog interesovanja produžena do kraja septembra, do kada su na snazi i povoljnosti za uslugu Biznis paket. Na otvaranju brajkovačke pošte potpisani su ugovori sa kompanijom „Martinović market“ i Mesnom zajednicom.

I ova poštanska poslovnica predstavlja primer dobre združene prakse, budući da je zaživela zajedničkim snagama Mesne zajednice „Brajkovac“ i Pošte Srbije. Naime, Mesna zajednica je ustupila deo svog poslovnog prostora i prilagodila ga za funkcionisanje pošte, a radnici Pošte Srbije su ga opremili standardizovanim poštanskim sredstvima i informatički povezali u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, tako da će sve poštanske i platne usluge biti jednostavne, brze, sigurne i najjeftinije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari