Novi KC Niš dobio upotrebnu dozvolu 1

Novi Klinički centar Niš dobio je upotrebnu dozvolu nakon što je tri meseca primao i lečio pacijente bez tog važnog dokumenta, a duže od sedam meseci posedovao samo „potvrdu“ Komisije za tehnički pregled o „puštanju u probni rad“.

Ovaj zdravstveni objekat je svečano otvoren 17. decembra prošle godine.

Upotrebne dozvole nove zgrade niškog KC-a, kao i prostora i infrastrukture oko njega, objavljene su na veb-sajtu ove zdravstvene ustanove pre dva dana, neposredno nakon što je Danas postavio pitanja da li one (uopšte) postoje.

U odgovorima niškog KC-a, kao i niškog Sekretarijata za planiranje i izgradnju – nadležnog za izdavanje upotrebne dozvole, dostavljenim našem listu, navodi se da su te dve dozvole izdate još 2. marta ove godine, a postale pravosnažne 11 dana kasnije. Već 16. marta ove godine Služba za katastar nepokretnosti Niš dozvolila je upis prava javne svojine nad novim KC-om Republici Srbiji, uz „odobrenje“ niškom KC-u na „upotrebu“ tog objekta. Vlada Srbije je krajem prošlog meseca usvojila zaključak u kojem ponavlja da je novi KC u vlasništvu Republike, a da KC Niš nad njim ima pravo korišćenja.

– Obaveza budućeg korisnika Kliničkog centra Niš je održavanje objekta, kako tehničkog, tako i plaćanje svih troškova i nadoknada (struja, voda…)… – navodi Vlada, dodajući da će niški KC „moći da preuzme sve obaveze održavanja objekta“ nakon upisa u javne knjige.

Nema više radova u novom KC-u

– U okviru nove zgrade KC Niš više se ne obavljaju bilo kakvi građevinski i izvođački radovi, izuzev redovnog tehničkog održavanja objekta – navodi se u odgovoru Kliničkog centra Niš našem listu. U javnosti su se prethodno mogle čuti konstatacije da se u novom KC-u i nakon otvaranja „obavljaju različiti radovi“, što je kritičarima poslužilo za ocenu da je on otvoren iz političko-marketinških razloga iako nije bio završen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari