Novi most preko reke Save kod Ostružnice pušten u saobraćaj 1FoNet/MGSI

Novi most preko reke Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda pušten je danas u saobraćaj, prenelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka Zorana Mihajlović je pre pre puštanja u saobraćaj i prve vožnje ovom deonicom istakla da nema lepšeg dana u građevinarstvu nego kada se završi ono što smo gradili i kada se spajaju reke i ljudi, jer to mostovi simbolizuju.

„Ponosna sam na još jedan od mostova koje smo izgradili. Nije bilo lako, jer smo u reci zatekli tone i tone čelika koje su nam ostavile zemlje koje su nas bombardovale. Zato smo primenili potpuno novu tehnologiju izgradnje i na tome hvala svim inženjerima i radnicima“, rekla je Zorana Mihajlović.

Direktorka Evropske investicione banke za zapadni Balkan Dubravka Negre rekla je da je obilaznica veoma potrebna gradu i njegovim stanovnicima ali i svima koji tranzitiraju kroz Beograd.

Obilaznica je osim za privredu važna za Beograđane jer će se smanjiti gužve, protok saobraćaja će biti povećan i efikasniji, a zagađenje vazduha u centru grada smanjeno, rekla je Dubravka Negre i dodala da se završetkom tog mosta završava investiranje EIB u iznosu od 100 miliona evra u obilaznicu.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da je most građen po posebnoj tehnologiji.

„Sa posebnog plovila dizali smo čeličnu konstrukciju od 550 tona. Čeka nas posao sanacije drugog dela mosta, građenog 1999. godine koji je bombardovan“, najavio je Drobnjak.

Zorana Mihajlovićeva i Dubravka Negre su potom automobilom prešle preko mosta, čime je on zvanično otvoren za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari