Oružari brane fabriku u Kragujevcu 1Foto: Zastava oružje

Radnici fabrike „Zastava oružje“ protestovali su večeras na centralnom gradskom trgu zbog Predloga zakona o prodaji naoružanja i vojne opreme, koji predviđa privatizaciju 49 odsto kapitala fabrika Odbrambene industrije Srbije (OIS).

Predsednik Sindikata u Zastavi oružju Dragan Ilić izjavio je na večerašnjem protestu radnika da borba oružara protiv privatizacije vojne industrije dugo traje, ali da Vlada Srbije ne prihvata njihove sugestije.

On je najavio nastavak oružarske borbe za opstanak fabrike. Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Dušan Vuković rekao je da ta sindikalna asocijacija podržava bodbu radnika protiv daljeg urušavanja domaće privrede.

Predsednik kragujevačkog ogranka SSSS-a Jugoslav Ristić konstatovao je da je na delu “odsudna bitka za opstanak Kragujevca kao industrijskog centra”. – Za čiji interes se najavljuje prodaja fabrika namenske proizvodnje, kada i vlast govori da one dobro posluju. Ako se vojna industrija proda strancima, da li možemo da budemo slobodna i nezavisna zemlja. Ne smemo da izgubimo ovu bitku, naglasio je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari