Oružari najavljuju logorovanje ispred Ministarstva odbrane 1Foto: Branko Vučković

Sindikat i radnici Zastave najavljuju skorašnji dolazak u Beograd i „logorovanje ispred Ministarstva odbrane“, u kojem se uporno prave „gluvi“, te, kako tvrde, ne čuju njihove apele vezane za određene kadrovske promene koje bi, kako veruju, pomogle opstanku fabrike.

Suočeni sa rastućim dugovima i gubicima koji su, u zbiru, premašili 200 miliona evra, dvovlašćem u preduzeću, uzrokovanim otvorenim sukobom menadžmenta, predvođenog generalnim direktorom Mladenom Petkovićem, s jedne, i fabričkim Nadzornim odborom, na čelu sa pukovnikom Ivicom Marjanovićem, s druge strane, te procenom vrednosti kompanije od samo 47,5 miliona evra, Sindikat i radnici Zastave oružja poručili su da će i sada, kao i prethodnih decenija, „da se bore za interese i opstanak fabrike“.

Napominju juče da nadležni u MO nisu čuli ni poslednji, ovonedeljni zahtev oružara da konačno nešto preduzmu i spreče mogući poslovni kolaps najstarije domaće vojne fabrike.

Vanredna sednica skupštine Zastava oružja, koji je inicirao oružarski sindikalni lider i predstavnik društvenog kapitala u tom organu upravljanja (Skupštini), zakazana je za ponedeljak sa predlogom dnevnog reda da se izvrši nova procena imovine fabrike.

– Procena vrednosti imovine od 47,5 miliona evra koja je urađena prošle godine izazvala je neprijatno iznenađenje zbog potcenjene vrednosti fabričkog zemljišta i ostale imovine – kažu u Samostalnom sindikatu Zastavine fabrike oružja.

Finansijska situacija u Zastavi oružju sve je nezavidnija i istovetna je, ako ne i gora od one u valjevskom Krušiku.

Država, međutim, i dalje ignoriše upozorenja sindikata i radnika i Zastave i Krušika, te i dalje ništa ne preduzima da od moguće propasti spasi svoje dve najznačajnije vojne fabrike.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Oružari najavljuju logorovanje ispred Ministarstva odbrane”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.