PKS: Povećana potražnja za mesom, ali svega ima dovoljno u prodavnicama 1Foto:PKS logo

Direktor poljoprivrednog sektora u Privrednoj komori Srbije (PKS) Veljko Jovanović rekao je danas da je u proteklom periodu povećana potražnja kupaca za mesom, ali da svega ima dovoljno u prodavnicama.

Jovanović je na onlajn konferenciji Francusko-srpske privredne komore kazao da je na početku pandemije korona virusa u Srbiji postojao problem sa isporukom hrane, ali ne zbog nedostatka proizvoda već problema sa logistikom.

„Naši prvi napori su bili usmereni ka tome da rešimo problem logistike, a taj problem je postojao ne samo u Srbiji već u celoj Evropi, to smo rešili i nakon prvih dana kada su se svi borili sa istim problemima ima hrane svuda“, naveo je Jovanović.

On je ocenio i da u narednom periodu postoje naznake da će se otvoriti zelene pijace u pojedinim regionima.

Prema Jovanovićevim rečima građani su sada naučili da naručunaju putem interneta gde je skočila potražnja i prodaja, kao i da su počeli da naručuju neke svakodnevne namirnice.

Poljoprivredni savetnik za Rumuniju, Bugarsku i Srbiju u Ambasadi Francuske Marie Luce Ghib navela je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je zabranila izvoz hrane.

„Rumunija je tu meru uvela tek prošle nedelje, istovremeno se treba truditi da cene osnovnih životnih namirnica ne rastu“, rekla je Ghib.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari